ONDERHOUD


Wij adviseren om regelmatig onderhoud uit te laten voeren, dit is het beste voor het rieten dak. De frequentie voor het onderhoud heeft met een aantal factoren te maken. We noemen er een aantal;

Mosvorming: zeker bij ernstige mosvorming raden wij aan om intensief onderhoud uit te laten voeren. Het mos wordt van het dak geschraapt waardoor het dak (tijdelijk) een lichtere kleur aanneemt. Het dak kan vervolgens met een milieu vriendelijk mos bestrijding middel worden ingespoten waardoor de groei van mos wordt geremd.

Verwijderen Mos van het dak (Voor en Na)

   

Vogelschade: met name in het voorjaar trekken de vogels aan de rietjes van het dak om hun nest mee te maken. Dit kan gaten veroorzaken in het dak, deze gaten kunnen op den duur lekkage geven, reparatie is dan noodzakelijk.

Stormschade: spreekt voor zich… een flinke storm kan een gedeelte van het dak opwaaien, dit gebeurt meestal bij oude daken die weinig onderhoud hebben gehad.

De plek waar de rieten kap staat is ook van belang voor het onderhoud. Een villa in een bosrijke omgeving heeft meer onderhoud nodig dan een boerderij op de vlakte. Het dak van de villa droogt minder snel dan het dak van de boerderij die op de vlakte staat. Hier heeft de wind vrij spel waardoor het dak sneller droogt.