Er zijn twee manieren om een rieten dak aan te leggen. De traditionele constructie of de schroefdakconstructie.   Wij werken met beide methodes. Belangrijk is bij het aanbrengen van het dak dat het wordt gelegd onder de juiste hellingshoek. Des te steiler het dak is, des te beter is het voor de levensduur van het dak. 

 

Schroefdak

Een schroefdak wordt op een onderplaat vastgeschroefd. Dit kan een speciale dakplaat zijn. Wij kunnen u goed adviseren welke plaat voor uw dak het meest geschikt is. (Op de site van de vakfederatie is veel informatie hierover te vinden www.riet.com). Het riet wordt op de dakplaat bevestigd met een schroef waar een roestvrijstalen draad aanzit waarmee we het riet op het dak vastbinden. Er zijn een aantal voordelen bij dit type dak. 


Voordelen van een schroefdak

Traditioneel

Bij het traditionele rieten dak wordt het riet bevestigd op een raamwerk van panlatten en dakbalken. Het riet wordt met een nikkeldraad vastgebonden door middel van gebruik van de goot en de naald. Bij deze constructie blijft het riet en het bindwerk aan de binnenkant van het dak zichtbaar Dit is met name bij de oude monumentale panden extra sfeervol.