over molenaar

Mijn naam is René Molenaar en in 2020 beoefen ik het ambacht rietdekken 40 jaar.

Ik ben een telg van de bekende rietdekkers familie Molenaar uit Haarlemmerliede en inmiddels de zesde generatie die dit vak geleerd heeft van vader op zoon. Het bedrijf bestaat bijna 220 jaar, inmiddels dus al ruim twee eeuwen ‘dakmanschap’!

In 1980 ben ik begonnen met dit prachtige vak. In 1996 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen (zoals hij het ook van zijn vader, mijn opa, heeft overgenomen) en heb tot 2017 het bedrijf met compagnon Simon Molenaar voortgezet. In 2017 heeft Simon afscheid genomen van het bedrijf en sindsdien zet ik het bedrijf nu alleen voort. Het is van grote waarde dat ik kan terugvallen op een collega rietdekker die volgens dezelfde principes werkt. Daardoor kunnen we ook grotere projecten en daken aan.

‘Puur een buitenmens!’ zo omschrijf ik mijzelf graag. Ik ben iemand die niet geschikt is voor kantoor maar graag in de natuur is, bezig met mijn vak. Genieten van de eerste zonnestralen in de lente, de prachtige kleuren in de herfst en alles wat daartussen zit.  

Ik ben trots op het bedrijf wat we als familie in de loop der eeuwen hebben opgebouwd. Maar zeker ook trots op de stille kracht van het bedrijf, mijn vrouw José. Ze is verantwoordelijk voor de administratie en heeft veel contact met onze klanten en weet inmiddels veel over het vak en adviseert waar ze kan.

Het is fijn om te zien dat veel (vaste) klanten door de jaren heen meeleven met Molenaar Rietdekbedrijf. Uiteindelijk hebben we het voortbestaan van ons bedrijf te danken aan het grote aantal vaste klanten en we zien ook dat nieuwe klanten de weg naar ons bedrijf weten te vinden. Vaak gebeurt dit door mond tot mond reclame. De beste reclame!

 

In de loop der jaren hebben we ontelbaar veel huizen van een nieuwe rieten kap mogen voorzien of onderhoud mogen uitvoeren. Elk dak is uniek en is voor ons even belangrijk. Elk huis heeft zijn eigen verhaal, elk huis zijn eigen bewoners. Juist dat maakt het vak zo mooi. Naast het uitvoeren van het ambacht rietdekken, wat ik het allerliefste doe, heeft elk dak zijn eigen technische eigenaardigheden, dat vergt van de rietdekker vakmanschap.

Het persoonlijk contact met de bewoners, de (soms vermakelijke) verhalen die je hoort en de jarenlange band met onze klanten zijn voor mij heel waardevol. Het maakt dit werk voor mij uniek in al zijn facetten.

Onze klanten verdienen het beste advies en uitvoering van de werkzaamheden. 100% vakmanschap en een persoonlijke benadering. Dat zijn en blijven de pijlers van het bedrijf. Daar zal ik, samen met mijn team, alles aan doen om deze doelen te realiseren.